دولت‌ها به توسعه علوم پایه توجه کنند

دبیر ستاد سال جهانی علوم پایه با بیان این که دولت‌ها باید به این علوم پایه بسیار توجه کنند، گفت: علوم پایه مانند پس‌انداز است، به همین دلیل باید بیشتر در کانون توجه باشند. کشوری که به ظرفیت علوم پایه توجه نکند، از مسیر پیشرفت دور می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر سعدالله نصیری‌قیداری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی در رویداد “گفتمان پیشرو علمی (گپ): اهمیت علوم پایه؛ ایده‌ها و تجربه‌های دانش آموزان و دانشجویان دختر” که عصر پنج‌شنبه، ۲۹ اردیبهشت ماه به مناسبت تولد مریم میرزا خانی برگزار شد، اظهار کرد: زنان دارای پتانسیل بالایی هستند و ظرفیت بسیاری دارند. اگر تاریخ تحول علم را بررسی کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که زنان چه در سطح جهان و چه ایران، نقش مهمی در توسعه و پیشرفت علم دارند.

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم بیرقی را در تایید توانمندی زنان ایرانی در عرصه علم به اهتزار درآوریم، بدون‌ شک پروفسور “مریم میرزاخانی” است، تصریح کرد: “روز جهانی زنان در ریاضیات” به احترام او نامگذاری شده و تمام کشورهای جهان به این روز احترام می‌گذارند. پروفسور میرزاخانی به جایگاه رفیعی دست یافت که مورد توجه تمام کشورهای دنیا است.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه سازمان یونسکو در چهلمین کنفرانس عمومی خود، سال ۲۰۲۲ را به عنوان سال جهانی ریاضیات معرفی کرد، گفت: نتایج حاصله از علوم پایه ملموس نیست. به طور مثال، ساختمانی را درنظر بگیرید، پایه و اساس آن ساختمان را باید مانند علوم پایه دانست. ذهنی که قامت اندیشه ندارد، نمی‌تواند اهمیت علوم پایه را درک کند.

وی ادامه داد: در گذشته دور، “ماکس پلانک” به مکانیک کوانتوم توجه کرد. آن روزها، به این علم هیچ نیازی نبود، اما این روزها در بسیاری از علوم کاربرد دارد.

دبیر ستاد جهانی علوم پایه تصریح کرد: دولت‌ها باید به این علوم بسیار توجه کنند. دهه ۶۰، دوره دکترای علوم پایه در ایران راه‌اندازی شد. سال ۷۹، اقدامات رصدخانه ملی انجام شد و این طرح در سال ۸۲ توسط دولت تصویب شد. این موارد همه از ضرورت توجه دولت حکایت می‌کند.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: به علوم پایه، هوش مصنوعی و مسائل علمی باید توجه کنیم. به طور مثال، امارات “وزارت هوش مصنوعی” تاسیس کرده که ناشی از توجه دولت‌ها به علوم پایه است. علوم پایه مانند پس‌انداز است؛ به همین دلیل، باید بیشتر در کانون توجه باشد. کشوری که به ظرفیت علوم پایه توجه نکند، از مسیر پیشرفت دور می‌شود.

زنان ایرانی فرصت شکوفایی ندارند

دکتر فاطمه مهاجرانی، عضو هیات علمی دانشگاه ارشاد نیز در این مراسم گفت: بسیار خرسندم  که نام زنان در  میان سیاستگذاران عرصه علم دیده می‌شود. زنان  عضو جامعه علمی این حق را دارند که نامشان در میان سیاست‌گذاران عرصه علم دیده شود.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه دنیای بدون علم، دنیای زیبایی نیست، توضیح داد: اگر علم نبود، کرونا می‌توانست انسان‌های بیشتری را در کام مرگ فرو برد. هرکسی که بتواند علم را به دست بیاورد، می‌تواند به جایگاه والایی دست یابد.

وی افزود: دکتر مریم میرزاخانی تنها نمونه زن افتخار آفرین نیست. بسیاری از زنان مانند او دارای استعداد هستند، اما فرصت شکوفایی ندارند. برای شکوفایی استعداد نیاز به یک بوستان داریم.

مهاجرانی تصریح کرد: این رویداد برای اندیشه‌ورزی است. باید تفاوت ایده‌پردازی و رؤیا را بدانیم. هنگامی که مساله‌ای که بیان می‌شود، باید یک ایده واقعی باشد؛ چرا که ایده با داستان تخیلی تفاوت دارد.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

تفاوت اختلال یادگیری و بیش فعالی + فیلم-پیام امروز

۰۸:۵۶ – ۲۳ تير ۱۴۰۳ سحر پهلوان نشان، روانشناس  با حضور در برنامه صبحانه ایرانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *