پریدخت زند روانشناس شخصیت در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: اضطراب یکی از شایعترین مشکلات سلامت روان است و تقریباً احتمال ابتلای تمامی افراد به آن وجود دارد. به طور معمول، این مشکل با رواندرمانی و گاهی اوقات مصرف دارو درمان میشود. علاوه بر این، در برخی از مطالعات آمده است مصرف یا پرهیز از برخی مواد غذایی و عادات تغذیهای مناسب میتواند علائم اضطراب را بهبود دهد.
او ادامه داد:نتایج یک بررسی نشان داد رژیمهای غذایی که میزان منیزیم آن پایین است موجب اضطراب میشود. همچنین بر تاثیر این ماده معدنی در بهبود سلامت قلب، تسکین علائم افسردگی، میگرن و سندرم پیش از قاعدگی تاکید شده است. برای پیشگیری از کمبود منیزیم باید سبزیجات برگی در رژیم غذایی گنجانده شود. از دیگر منابع غذایی حاوی منیزیم میتوان به بادام و آووکادو اشاره کرد.
زند تصریح کرد: شکلات تلخ حاوی آنتیاکسیدانهایی است که عملکرد مغز را بهبود میدهند. در بسیاری از مطالعات آمده است این خوراکی به طور چشمگیری سطح سروتونین را افزایش داده و میزان هورمونهای استرس را کاهش میدهد.
او گفت:داشتن برنامه غذایی منظم به خصوص در افراد مستعد افسردگی و اضطراب حائز اهمیت است. انتظار طولانیمدت برای صرف وعده غذایی یا حذف وعده صبحانه به نامنظم شدن سطح قند خون منجر میشود که میتواند بروز احساسات شبهاضطرابی را به دنبال داشته باشد.
زند بیان کرد: مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۷ نشان داد مصرف فست فودها به طور فزایندهای مشکلات روانی را در افراد زیر ۳۰ سال افزایش میدهد. زمانی که این خوراکیها به طور مرتب مصرف شود میتواند موجب التهابهای مرتبط با اضطراب شود.
او گفت:کودکان به طور ویژه در برابر تاثیرات مواد قندی که شامل اضطراب میشود آسیبپذیر هستند. کافئین بخصوص زمانی که به شکل نوشیدنیهای انرژیزا مصرف شود به بروز فاکتورهای خطرزای مرتبط با اضطراب کمک میکند.
خبرنگار :عطیه رضایی
Source link