روش افزایش زنده‌مانی باکتری‌های فراسودمند در صنایع غذایی به ثبت رسید

روش محققان کشور با ارائه روشی برای افزایش زنده‌مانی پروبیوتیک‌ها با استفاده از میدان مغناطیسی در صنایع غذایی، توانستند این راهکار را به ثبت اختراعات داخل برسانند.

به گزارش ایسنا، پروبیوتیک‌ها، میکروارگانیسم‌های(باکتری و مخمر) زنده و فعالی هستند که با حضور در بخش‌های مختلف بدن و عمدتا روده، با تعداد مناسب می‌توانند دربردارنده خواص سلامتی‌بخش برای میزبان باشند.

از سوی دیگر باکتری‌ها یک نوع موجود زنده هستند که با توجه به شرایط متنوع محیطی از جمله دما، نحوه نگهداری و فشارهای مکانیکی و غیره که به این موجود زنده در غشای دیوارهای آن وارد می‌شود، باعث متلاشی شدن آنها می‌شود.

عمده‌ترین چالش استفاده از این میکروارگانیسم‌های فراسودمند در غنی‌سازی مواد غذایی، کاهش شدید تعداد نهایی پروبیوتیک‌ها نسبت به تعداد اولیه ورودی آنها و همچنین زنده مانی آنها در طول زمان از تولید تا مصرف حائز اهمیت است.

بر این اساس حسین حسن‌نژاد، محقق حوزه علوم و مهندسی صنایع غذایی و مجری طرح با همکاری اساتیدی چون پروفسور دکتر عزیز همایونی راد استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز و پژوهشگر حوزه غذاهای فراسودمند پروبیوتیک، پری بیوتیک، سین بیوتیک و پست بیوتیک و دکتر پونه امینی گرام پروژه‌ای با عنوان “افزایش زنده مانی باکتری‌های پروبیوتیک توسط میدان مغناطیسی” با هدف افزایش زنده مانی پروبیوتیک‌ها در صنایع غذایی را اجرایی کردند.

این گروه در این اختراع با استفاده از میدان مغناطیسی بهینه که در انتهای ظروف حاوی دوغ، راهکاری را برای ارتقای زنده‌مانی و همچنین افزایش تکثیر باکتری‌های پروبیوتیک ارائه کردند و اعمال این روش در دوغ‌های پروبیوتیک موجب شد تا هم جمعیت باکتری‌های پروبیوتیک در این محصول افزایش یابد و هم قابلیت زنده مانی آنها تا لحظه مصرف.

بر اساس سیستم استاندارد ملی ۱۱۳۲۴، باید تا پایان انقضای دوغ پروبیوتیک به میزان cfu/gr ۵۱۰(صد هزار باکتری در هر گرم) باکتری پروبیوتیک داشته باشیم و یک محصول سالم حقیقی به دست مصرف کنندگان برسد، ولی به تدریج بنابر دلایل تخصصی متنوع از جمله نحوه نگهداری از این نوع مایعات پروبیوتیک، این میزان باکتری کاهش می‌یابد و یا موجب مرگ باکتری‌های پروبیوتیک می‌شود. از آنجایی که تمرکز این تحقیق بر روی محصول دوغ بوده، روش ارائه شده آن قادر به افزایش ماندگاری میکروارگانیسم‌ها تا زمان مصرف خواهد بود.

به گفته این محقق با این روش علاوه بر افزایش زنده‌مانی باکتری و تکثیر باکتری‌ها در دوره تولید، نگهداری تا مصرف، میزان ماندگاری دوغ نیز افزایش یافته، ضمن آنکه طعم آن با ذائقه ایرانی بسیار مناسب‌تر است و می‌توان با کاهش pH، از نظر طعم محصولی ترش مزاج با احساس دهانی خوبی برای مصرف کننده ارائه داد.

این اختراع در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با عنوان “فرآیند افزایش زنده مانی باکتری‌های دوغ پروبیوتیک توسط میدان مغناطیسی” به ثبت رسید.

پیشتر نیز این اختراع در اولین مسابقات جهانی اختراعات و نوآوری سوئیس از بین ۶۵۰ اختراع از ۳۵ کشور جهان، مدال برنز جهانی را از آن خود کرد. در این رویداد دستاوردهایی از کشورهایی مانند آمریکا، کانادا، استرالیا، مراکش، ایران، قطر، بحرین، انگلستان، لبنان، لهستان، چین و غیره عرضه شده بود.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

تفاوت اختلال یادگیری و بیش فعالی + فیلم-پیام امروز

۰۸:۵۶ – ۲۳ تير ۱۴۰۳ سحر پهلوان نشان، روانشناس  با حضور در برنامه صبحانه ایرانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *