روش های مصرف دانه چیا برای تیروئید کم کار

طریقه مصرف دانه چیا برای تیروئید کم کار

مصرف مواد غذایی که دارای کالری بسیار کمی هستند و احساس سیر کنندگی در فرد ایجاد می کند، برای درمان بیماران تیروئیدی بسیار مناسب می باشد. دانه چیا برای تیروئید با دارا بودن این خواص می تواند موجب کاهش وزن  این بیماران می شود. همچنین وجود اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در دانه های چیا به بهبود عملکرد اندام های مختلف بدن کمک شایانی می کند.

روش‌های مصرف دانه چیا

دانه چیا از جمله دانه های گیاهی بسیار مفیو و مقوی است که از زمان های بسیار دور در کشورهای مختلف به ویژه اروپا و آمریکا استفاده می شد. روش مصرف این دانه ها بسیار ساده است و شما هم می توانید از خواص این گیاه که از خانواده نعناع است، بهره مند شوید البته مضراتی نیز دارد.

برای استعلام قیمت و خرید دانه چیا از فروشگاه و مرکز معتبر کلیک کنید.

دانه چیا برای کم کاری تیروئید

برخی از انواع دانه ها مانند دانه های آفتابگردان، دانه های چیا و کتان، منبع خوبی از فیبر برای مبتلایان به کم کاری تیروئید هستند. این دانه های اسیدهای چرب امگا ۳ به نامALAدارند که نقش حیاتی در تعادل هورمونی و عملکرد سالم تیروئید دارد.

آیا دانه چیا باعث لاغری می شود

تاثیر دانه چیا بر لاغری

دانه‌های چیا سرشار از پروتئین مرغوب هستند، میزان پروتئین آن‌ها از اغلب گیاهان بیشتر است. در راستای کاهش وزن، پروتئین در زمره‌ مهربان‌ترین درشت مغذی‌ها محسوب می‌شود و این توانایی را دارد تا به شدت از میزان اشتها و میل شدید به غذا بکاهد. از آنجایی که حاوی فیبر و پروتئین فراوانی هستند، دانه‌های چیا باید به کاهش وزن کمک شایانی نمایند.

بسیاری از کارشناسان سلامت بر این باورند که دانه‌های چیا در کاهش وزن موثرند. فیبر مقادیر زیادی آب را جذب می‌نماید و در معده حجیم می‌شود، که همین امر حس سیری را افزایش داده و جذب مواد غذایی را کند می‌نماید.

برخی مطالعات انجام شده در زمینه‌ی گلوکومانان، فیبری که عملکردی مشابه با آنچه ذکر شد دارد، حاکی از آن است که مصرف این فیبر منجر به کاهش وزن می‌گردد؛ بنابراین پروتئین موجود در دانه‌های چیا می‌تواند به کاهش اشتها و جذب کمتر غذا کمک کند.

متاسفانه، هنگامی که تاثیرات دانه‌های چیا بر کاهش وزن مورد بررسی قرار گرفت، نتایج ناامید کننده‌ای حاصل شد.

گرچه یکی از مطالعات نشان می‌داد که دانه‌های چیا موجب کاهش اشتها می‌شوند، اما تاثیر معناداری بر وزن بدن ندارند.

در مطالعات انجام شده، بر روی ۹۰ نفر مبتلا به اضافه وزن که به مدت ۱۲ هفته، به صورت روزانه ۵۰ گرم دانه‌ی چیا دریافت می‌کردند، مشخص شد که دانه‌های چیا تاثیری بر وزن بدن یا علائمی دال بر سلامت از خود نشان نمی‌دهند.

در مطالعه‌ دیگر بر روی ۶۰ زن که به مدت ۱۰ هفته به طول انجامید مشخص شد، دانه‌های چیا هیچگونه تاثیری بر وزن بدن ندارند، اما موجب افزایشِ میزان امگا ۳ محلول در خون می‌شوند.

قطعا پیروی از یک رژیم غذایی برای کاهش وزن تنها با حذف کردن یا اضافه کردن یک ماده‌ غذایی محقق نخواهد شد. تحقق آن منوط به پیروی از یک رژیم تمام عیار، بعلاوه تغییراتی دیگر در سبک زندگی مانند الگوی خواب و انجام حرکات ورزشی می‌باشد.

هنگامی که تلفیقی از دانه‌های چیا با مواد غذایی طبیعی مبنای رژیم غذایی و سبک زندگی سالم باشد، من صراحتا مشاهده نمودم که دانه‌های چیا به کاهش وزن نیز کمک می‌کنند.

دانه چیا برای پوست و مو

در کنار وجود آنتی‌اکسیدان، پروتئین‌هایی در دانه‌های چیا وجود دارد که کلاژن سازی در پوست را تقویت می‌کند. این کلاژن‌ها در سلامت پوست و جوان‌سازی آن و همچنین برای افزایش رشد مو و ناخن و کاهش التهاب موثر هستند.

ارزش غذایی دانه چیا برای لاغری شکم و پهلو

یک انس یا ۲۸ گرم از دانه چیا دارای مشخصات تغذیه‌ای زیر است:

  • فیبر: ۱۱ گرم
  • پروتئین: ۴ گرم
  • چربی: ۹ گرم (۵ گرم از آن اسیدهای چرب امگا ۳ است)
  • کلسیم: ۱۸ درصد از میزان توصیه شده در رژیم غذایی (RDA)
  • منگنز: ۳۰ درصد از RDA
  • منیزیم: ۳۰ درصد از RDA
  • فسفر: ۲۷ درصد از RDA

دانه چیا با وجود ویتامین‌ها و مواد مغذی بالا، در لیست مواد غذایی کم کالری است و به این دلیل در لیست مکمل‌های کاهش وزن قرار دارد.

شستن دانه چیا؛ دانه‌ها را به یک روش بشویید

شستن دانه چیا تا حد زیادی شبیه به بقیه دانه‌ها مانند شستن تخم شربتی و خاکشیر است. برای شستن دانه چیا دو کاسه انتخاب کنید. در یکی از کاسه‌ها دانه را قرار داده و روی آن آب بریزید. کمی صبر کنید تا خاک دانه در ته کاسه نشست کند. پس از چند دقیقه کوتاه، دانه‌ها را همراه با آب به کاسه بعدی بریزید. مراقب باشید خاک کف کاسه اول را به کاسه دوم انتقال ندهید. اگر خاک دانه بسیار بود؛ چند بار دیگر این مراحل را تکرار کنید. اگر خاک کم بود؛ یکبار دیگر مرحله قبلی را تکرار کنید.

کاهش وزن با دانه چیا

دانه‌های چیا مملو از فیبر است. فیبر گیاهان به تقویت احساس سیری و کاهش اشتها معروف است. دانه چیا هنگام مصرف، آب را جذب کرده و در معده منبسط می‌شود و ماده‌ای ژل مانند ایجاد می‌کند. ژل تشکیل شده به شما کمک می‌کند تا برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید و میل به میان وعده یا پُرخوری نداشته باشید. علاوه‌بر این دانه‌های چیا حاوی مقدار مناسبی پروتئین است. پروتئین سیری و متابولیسم بدن را افزایش داده و به سوخت و ساز بدن کمک می‌کند.

یکی از کلیدهای کاهش وزن موفق، تثبیت سطح قند خون است. نوسانات قند خون می‌تواند منجر به پرخوری شود. دانه‌های چیا دارای شاخص گلیسمی پایینی بوده و به آرامی هضم و جذب می‌شوند. در نتیجه گلوکز به تدریج در جریان خون آزاد شده و سطح قند خون را کنترل می‌کند. همچنین دانه چیا منبع گیاهی عالی از اسیدهای چرب امگا ۳ است. امگا ۳ با کاهش التهاب در بدن و ارتقاء عملکرد مطلوب متابولیک در کاهش وزن نقش دارد.

بهترین زمان مصرف دانه چیا برای لاغری

در حالت کلی می‌توان گفت که زمان “جادویی” خاصی برای خوردن دانه‌های چیا به منظور کاهش وزن وجود ندارد. اما رعایت چند فاکتور زیر در بهترین زمان مصرف دانه چیا برای لاغری کمک کننده است:

  • مصرف دانه چیا قبل از غذا می‌تواند باعث ایجاد احساس سیری و کاهش پرخوری شود. مقدار کمی از دانه چیا را حدود ۳۰ دقیقه قبل از وعده‌های غذایی اصلی خود مصرف کنید تا به کنترل اندازه و کاهش اشتها کمک کند.
  • می‌توانید دانه‌های چیا را به عنوان یک ماده در وعده‌های غذایی خود بگنجانید. افزودن چیا به غذاهایی مانند سالاد، سوپ یا اسموتی‌ها می‌تواند ارزش غذایی را افزایش و فیبر و پروتئین بیشتری را فراهم کند. بالا رفتن مقدار فیبر و پروتئین غذا به شما در حفظ یک رژیم غذایی متعادل کمک می‌کند.
  • گزینه دیگر این است که دانه چیا را بعد از غذا مصرف کنید. دانه چیا به دلیل داشتن فیبر می‌تواند به هضم غذا کمک کند.

در هنگام مصرف دانه چیا، رعایت هیدراتاسیون ضروری است. دانه‌های چیا توانایی جذب آب و تشکیل یک ماده ژل مانند را دارند که می‌تواند برای کاهش وزن مفید باشد. اما لازم است همراه با خوردن دانه چیا به مقدار کافی آب بنوشید تا بدنتان دچار کم آبی نشود.

 

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

خواص جو دوسر پرک

کالری جو دوسر پرک چقدر است؟

اوتمیل یا پرک جودوسر، یک غذای رژیمی است. وقتی می‌خواهید به تناسب اندام برسید، عضله‌سازی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *