سوله آکام فلز

باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در بنگاه‌های اقتصادی استفاده کرد

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت تخصصی شرکت های دانش بنیان در بنگاه های اقتصادی گفت:باید شرایطی فراهم شود که امکان ورود فناوری به صنایع بزرگ در قالب شرکت های دانش بنیان ایجاد شود.

محمدرضا پورابراهیمی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین»، گفت: با توجه به تلاش علمی و مجاهدت تمامی جوانان و اساتید در کسب رتبه های قابل توجهی در عرصه علم و دانش، باید تبدیل علم به ثروت را به عنوان یکی از مهمترین مولفه های اقتصادی در نظر گرفت.

وی حوزه نوآوری را به عنوان مهمترین مولفه در اقتصاد دانش بنیان بیان کرد و افزود: براساس گزارشات ارائه شده مسائلی مانند قوانین و مقررات، تامین مالی نظام بانکی و بروکراسی اداری عوامل اصلی در کاهش شاخص نوآوری هستند پس باید با تلاش بیشتر و شناسایی نقاط ضعف، موانع را برداریم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اکنون حدود ۶۵۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور فعال هستند که باید از ظرفیت تخصصی آن ها در بنگاه های اقتصادی استفاده کرد، چون مدل هایی که پیش از این در حوزه صنعت و دانشگاه استفاده می شد، سنتی بود و جوابگوی نیاز کشور نبود.

پورابراهیمی در ادامه با بیان اینکه دو نوع شرکت دانش بنیان وجود دارد، توضیح داد: یک مدل، شرکت‌های استارت آپ مربوط به صنایع خلاق بوده که حجم فعالیت، اشتغال و گسترش فعالیت بسیار سریع دارد. در کنار آنها شرکت های دانش بنیانی هستند که عملا آنچه را به عنوان فعالیت های اصلی شرکت های دانش بنیان در تولید و خلق ثروت از آنها نام برده می شود، به کار می گیرند.

به گفته وی، یکی از مهمترین اقدامات درباره شرکت های دانش بنیان در سال آینده، پذیرش شرکت های جدید در تابلوی بازار سرمایه کشور و استفاده از ظرفیت بازار سرمایه برای عرضه سهام و مالکیت آنها به سرمایه گذاران به صورت ویژه است. باید شرایطی فراهم شود که امکان ورود فناوری به صنایع بزرگ در قالب شرکت های دانش بنیان ایجاد شود.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در این بین اختصاص مجموعه ای از فعالیت ها در بازار سرمایه به شرکت های دانش بنیان ضروری است چون جنس و نحوه رفتار آنها با شرکت های معمول متفاوت بوده و این می تواند به حضور علاقه مندان در این بازار و بررسی معیارهای ارزیابی برای این شرکت ها به صورت ممتاز و ویژه کمک کند.

پورابراهیمی در پایان در توضیح برنامه های کمیسیون اقتصادی مجلس برای تحقق اقتصاد دانش بنیان در سال آینده گفت: مواردی همچون زیرساخت های اقتصادی کشور در حوزه دانش بنیان ها و تامین مالی در این شرکت ها، نظارت بر اجرای قانون مربوط به دانش بنیان ها و  نحوه حل مشکلات مالیاتی، نظام بانکی و بیمه ای در شرکت های دانش بنیان، از دستور کارهای کمیسیون اقتصادی مجلس است تا با تسهیل و روان سازی قوانین موجود و اصلاح سایر قوانین امکان رشد و شکوفایی شرکت های دانش بنیان فراهم شود.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

آرد کامل باید نرخ‌گذاری صحیحی داشته باشد-پیام امروز

علی خضریان در توضیح جلسه کمیسیون اصل نود گفت: این نشست با موضوع بررسی افزایش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *