سوله آکام فلز

اعلام هر زمینلرزه با تأخیر ۲ دقیقه‌ای و پایش و تخمین سونامی در مکران

معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله اعلام کرد: ما می‌توانیم زلزله‌ها را با دقت ۵ تا ۱۰ کیلومتری مکان‌یابی کنیم که این توانمندی به دلیل مطالعات لرزه‌خیزی و ساختار پوسته و گوشته فوقانی زمین است.

به گزارش ایسنا دکتر محمد تاتار در مراسم رونمایی از سامانه نیازسنجی بعد از رخداد سوانح طبیعی که امروز در محل پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار شد، گفت: پژوهشگاه زلزله در راستای کاهش ریسک مخاطرات از ۳۰ سال پیش بعد از زلزله رودبار و منجیل راه‌اندازی شد که طی این مدت دستاوردهای زیادی به جامعه ارائه کرده است.

وی حوزه‌های فعالیت این پژوهشگاه را در زمینه‌های “علوم زمین” و “مهندسی” دانست و اظهار کرد: در فعالیت ما در عرصه علوم زمین اقدام به راه اندازی شبکه لرزه‌نگاری باند پهن کردیم که در حال حاضر ۳۴ ایستگاه لرزه‌نگاری باند پهن در کل کشور مستقر شده است و اطلاعات پژوهشی را برای ارائه خدمات مختلف و مشارکت مردمی ارائه می‌دهد.

تاتار با بیان اینکه ایستگاه‌های لرزه‌نگاری باند پهن این پژوهشگاه، قابلیت حساسیت بالا و توانایی اعلام هر زمینلرزه با تأخیر ۲ دقیقه‌ای را دارند، ادامه داد: از این رو این شبکه لرزه‌نگاری، سیستم پشتیبانی خوبی برای ثبت زلزله‌های کشور است؛ چرا که ما در کنار ایستگاه‌های ثابت، ایستگاه‌های لرزه‌نگاری موقت یا قابل حمل داریم که به صورت اتوماتیک ظرف دو دقیقه اطلاعات هر زمینلرزه را ثبت و ارائه می‌کند.

معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، مکان‌یابی دقیق هر زمینلرزه را از دیگر اقدامات این پژوهشگاه نام برد و یادآور شد: ما می‌توانیم زلزله‌ها را با دقت ۵ تا ۱۰ کیلومتری مکان‌یابی کنیم که این توانمندی به دلیل مطالعات لرزه‌خیزی و ساختار پوسته و گوشته فوقانی زمین است و اینکه مکان‌یابی دقیق زلزله‌ها را داریم، مدیون اطلاعاتی است که ما از پوسته زمین به دست آورده‌ایم.

تاتار با بیان اینکه تهیه نقشه‌های پهنه‌بندی از دیگر اقدامات پژوهشگاه زلزله‌شناسی است، گفت: از این نقشه‌ها می‌توان در بحث کاهش خطرپذیری زلزله بهره برد. علاوه بر آن مطالعه خطر زمینلرزه در مکران از دیگر پروژه‌هایی است که توسط محققان این پژوهشگاه در دو فاز انجام شده که منجر به تخمین مناسب خطر زلزله و سونامی در این مناطق شده است.

معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی، پایش نیروگاه اتمی بوشهر را از دیگر پروژه‌های این پژوهشگاه نام برد و یادآور شد: در سال‌های اخیر بر اساس معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، بحث لرزه‌نگاری برای کشورهایی که دارای فعالیت هسته‌ای هستند، مطرح شد و مطالعات این بخش از سوی شورای امنیت ملی به پژوهشگاه زلزله‌شناسی واگذار شده است. همچنین مطالعه و پایش نیروگاه اتمی بوشهر را اجرایی کردیم که هنوز این تحقیقات ادامه دارد، ولی روند تحقیقات طوری بوده که مورد توجه آژانس بین‌المللی هم قرار گرفته است.

تاتار ادامه داد: همچنین مطالعاتی در زمینه سیلاب و بارندگی در سال ۹۷ در بیش از ۱۵ روستای درگیر سیل در استان‌های لرستان، ایلام و گیلان در پژوهشگاه انجام شد و در این پروژه زمینلغزش این استان‌ها را مورد مطالعه قرار دادیم.

وی در ادامه گفت: از دیگر اقدامات پژوهشگاه، مطالعه پایش سلامت لرزه‌ای بخشی از ساختمان‌ها بوده که حرم مطهر و برخی بانک‌ها جزو این سازه‌ها بوده‌اند.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

استخدام بیش از ۱۵۷۰ ماما در سال گذشته -پیام امروز

محبی تبار دبیر ستاد ملی جمعیت در مراسم آیین نکوداشت روز جهانی ماما گفت: در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *